Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Футбол крізь призму прав людини. Історія успіху ФК «Юність» (Верхня Білка) (До Дня футболу та Дня прав людини)
Четвер, 13 грудня 2018, 14:47

12 грудня, у відділі абонемента КлуБук відбулася зустріч, причиною якої стало подвійне свято - День футболу та День прав людини.

Здавалося б, як вони поєднуються, та кожну діяльність людини можна розглядати у правовому полі. Отже, зустріч "Футбол крізь призму прав людини. Історія успіху ФК "Юність" (Верхня Білка) зібрала представників команди, Федерації футболу Львівської області, Другого Львівського ценру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, фанів та юнаків, які грають у футбол. Чому ми обрали саме цю команду? Бо: 1) вона є володарем багатьох кубків (серед останніх - чемпіонство Прем'єр-ліги Львівщини); 2) варто ділитися історіями успіху, які можуть надихнути когось до дій; 3) варто ділитися історіями успіху саме українців, адже ми звикли захоплюватися іноземними спортсменами, зірками, кумирами, применшуючи власні досягнення.

У першій частині заходу на блок запитань до усіх гостей почули цікаві відповіді: що футбол Львівщини за останні 10 років піднявся на значно вищий рівень; що декого він врятував від згубного впливу вулиці та поганих компаній; що, незважаючи на емоції та хвилювання, до останньої секунди матчу вірили у власну перемогу. Тут варто згадати останню вирішальну гру команди цього року, яка стала переможною на останніх секундах.

Прозвучала важлива ремарка, що футбол можна розглядати з точки зору культури, зокрема культури поведінки фанів. Тут мається на увазі як розпалювання ворожнечі, бійок, так і сміття, яке вони залишають за собою на стадіонах. І з цим варто серйозно боротися. А ще футбол - це чудова нагода єднання та дружби різних народів, які збираються на матчах. У другій частині зустрічі пройшов перегляд документального фільму "Габріель повідомляє з Чемпіонату світу". Після фільму відбулася активна дискусія, адже у сюжеті йшлося про футбол та порушення прав на життя, на возз'єднання з сім'єю, на користування благами соціального забезпечення, на освіту, на захист від зловживання наркотичним засобами.

Також до уваги гостей було представлено виставку "Історія львівського футболу", яку надала Федерація футболу Львівської області (експонуватиметься до кінця року) та книжкову виставку "Копаний м'яч", де є зокрема і примірники газети "Планета Ф" зі статтями про ФК "Юність". Завершився захід на веселій ноті гуморескою "Сільський футбол" та подарунками від Федерації футболу.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1321
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week7118
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month33972
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4235450

We have: 26 guests online
Your IP: 34.229.239.82
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер