Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Воєнні будні
Середа, 09 березня 2022, 12:19

З минулого тижня наша бібліотека включилася у громадську діяльність, пов’язану з допомогою війську, медикам, біженцям. У нас почав діяти штаб ГО «Паляниця» - волонтерської структури, яка займається збором та відправкою різноманітних речей військового та цивільного призначення для потреб фронту, лікарень, біженців.

Найважливішою ланкою діяльності є колл-центр, який координує цю діяльність. Фахівці налагодили роботу швидкісного інтернету, комп’ютерів та ін. В суботу від бібліотеки від’їхав перший бус з медикаментами на Схід. Вантажити його допомагали волонтерам бібліотекарі. Транспорт призначався для лікарні в Бучі, однак в процесі завантаження з’ясувалося, що кінцевий пункт не актуальний – в Бучі російська бронетехніка, вбито двох лікарів. Тому транспорт пішов на Київ.

Окрім медикаментів, засобів гігієни та догляду за хворими і пораненими, в бібліотеку доставляють речі, призначені для цивільних зокрема одяг, ковдри, спальники і т.п. Сьогодні вночі завезли складові частини для «коктейлів молотова», а також значну кількість маленьких «їжаків» з арматури, призначених для боротьби з колісним транспортом.

Від першого дня війни в бібліотеці діє також пункт збору книжок для наших біженців, які опинилися в Польщі. Усіх наших читачів закликаємо поділитися книжками (бажано новими чи маловживаними) з тими, хто цього потребує.

Війна – найпідходящийший час для виховання і просвіти серед тих, хто лише нині усвідомив себе українцем!

Слава Нації!

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday728
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week6525
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month33379
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4234857

We have: 17 guests online
Your IP: 44.192.129.85
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер