Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Статті
ФРАНЦУЗЬКІ НАГОРОДИ – УКРАЇНСЬКИМ АВТОРАМ
Середа, 19 липня 2023, 11:13

У Києві в урочистій атмосфері двоє українських письменників отримали найвищу нагороду Французької республіки – орден Почесного Легіону. Це письменник, сценарист і драматург Олег СЕНЦОВ та вчена, письменниця й публіцистка Оксана ЗАБУЖКО. Твори обох перекладені на багато мов світу, в т. ч. і на французьку, і дозволяють європейському і світовому читачеві краще збагнути – хто такі українці й за що ми воюємо. Нагадаємо, що в бібліотеці є багато як поетичних та прозових, так і наукових книг Оксани Забужко й трохи менше Олега Сенцова. Першої (вона, до речі, працювала в нашій книгозбірні) «Диригент останньої свічки», «Друга спроба», «І знову я влізаю в танк…», «Let my people go», «Музей покинутих секретів», «Notre Dame dۥUkraine», «Після третього дзвінка вхід до зали забороняється», Планета Полин», «Сестро, сестро», Травневий іній», «Філософія української ідеї та європейський контекст: франківський період», «Шевченків міф України», «Як рубали вишневий сад, або довга дорога з Бад-Емсу». Олег Сенцов представлений виданнями «Купите книгу – она смешная» (також український переклад), «Жизня», «Другу також варто придбати», «Маркетер», «Хроніка одного голодування», «4 з половиною кроки». Можливо, визнання французів заохотить і нашого читача?

 
Проєкт «Посилення стійкості громад в регіонах України»
Понеділок, 12 червня 2023, 10:17

Програма розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки уряду Великої Британії реалізовує проєкт «Посилення стійкості громад в регіонах України».

Головна мета проєкту полягає в посиленні стійкості громад задля підтримки відновлення в регіонах України в умовах війни та багатофакторної кризи шляхом зміцнення потенціалу регіональних органів влади та органів місцевого самоврядування, а також їхніх партнерів з питань управління кризовим реагуванням та посткризовим відновленням, розширення доступу до публічних послуг і створення нових економічних можливостей для місцевого населення та ВПО.

Детальніше...
 
Недільна бібліотерапія
Вівторок, 30 травня 2023, 14:54

 
Об'єднані вишиванкою. До Дня вишиванки
Четвер, 18 травня 2023, 09:56

 
ДЕНЬ ЄВРОПИ
Четвер, 11 травня 2023, 10:00

Цьогоріч Україна долучиться до заходів з нагоди Дня Європи саме 9 травня. Свято традиційно відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті. «Будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм», – сказав Президент Володимир Зеленський у зверненні 8 травня після підписання указу про щорічне відзначення свята в Україні:

Указ Президента України №266/2023

ПРО ДЕНЬ ЄВРОПИ

Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю:

1. Установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу.

2. Визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 19 квітня 2003 року № 339/2003 «Про День Європи».

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

8 травня 2023 року

Детальніше...
 
Привітання Харківській ДНБ ім. В. Г. Короленка з нагоди Фестивалю науки
Вівторок, 09 травня 2023, 15:06

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 10

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1428
mod_vvisit_counterYesterday684
mod_vvisit_counterThis week2658
mod_vvisit_counterLast week6194
mod_vvisit_counterThis month23732
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4225210

We have: 11 guests online
Your IP: 54.226.25.246
 , 
Today: бер. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер