Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжкова виставка "Як довго ждали ми своєї волі слова"
Понеділок, 09 листопада 2020, 13:33

Вітаємо всіх українців з Днем української писемності та мови, яке щороку відзначається 9 листопада. Це – день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Кожна епоха приносить свої винаходи і відкриття. Найбільшим винаходом людства є писемність. Кожна освічена, культурна людина повинна досконало знати свою історію, витоки писемності, адже це є здобутком культури і духовної діяльності українського народу. В ній і мудрість віків, і пам’ять народу, і щирість душі. Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб».

До Дня української писемності та мови у великому читальному залі експонується книжкова виставка «Як довго ждали ми своєї волі слова». Представлено творчість українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу.

 

 

 

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday2006
mod_vvisit_counterYesterday635
mod_vvisit_counterThis week5040
mod_vvisit_counterLast week7079
mod_vvisit_counterThis month16896
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4254006

We have: 14 guests online
Your IP: 18.118.32.213
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер