Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжкова виставка "З любов' ю до жінок"
П'ятниця, 05 березня 2021, 16:06

Відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка запрошує на книжкову виставку "З любов' ю до жінок", присвячену Міжнародному жіночому дню (англ. International Women's Day), повна назва Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир (рішенням ООН від 1977 року) — щорічне феміністське свято, символ боротьби за права людини для жінок, проти сексизму та гендерної нерівності.

Уперше відзначався 28 лютого 1909 року в США з ініціативи Соціалістичної партії Америки як «Національний день жінки». Наступного року, натхненні американським прикладом, учасниці Другої міжнародної соціалістичної жіночої конференції в Копенгагені вирішили щороку за зразком Міжнародного дня праці відзначати «День жінок», присвячений у першу чергу боротьбі за здобуття жінками виборчих прав. 19 березня 1911 року в Австро-Угорщині, Данії, Німеччині й Швейцарії уперше відбувся Міжнародний жіночий день, який протягом наступних кількох років відзначався в різні дні наприкінці лютого чи на початку березня. З початку 1920-х років у Радянському Союзі затвердилась дата 8 березня, оскільки саме в цей день 1917 року з демонстрації робітниць почалась Лютнева революція. У 1977 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати 8 березня «Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир». У деяких країнах, у яких відзначається день, жінкам дарують квіти та подарунки. Цей жест феміністки знаходять недоречним, оскільки вважають, що день повинен привернути увагу до гендерної нерівності. У деяких країнах відзначається подібно до західноєвропейських свят — Дня матері й Дня святого Валентина. Окремі діячі православної церкви і деяких інших релігійних спільнот світу не визнають Міжнародний жіночий день з огляду на його «політичне походження». На виставці представлені видання про знаменитих жінок світу, проза та поезія про жінок, мистецькі альбоми, журнали мод із викройками, рукоділлям та зі статтями про цікаві сторінки з життя жіноцтва. Книжки з виставки можна замовити безпосередньо у відділі (Львів, вул. Мулярська, 2-а. Тел.: 255-36-27) від 11.00 до 17.00 год. за винятком вихідних днів (субота-неділя).

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday2807
mod_vvisit_counterYesterday2025
mod_vvisit_counterThis week5339
mod_vvisit_counterLast week6259
mod_vvisit_counterThis month23454
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4260564

We have: 9 guests online
Your IP: 13.59.236.219
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 23, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер