Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

"Українська незалежність: погляд через роки"
Середа, 18 серпня 2021, 10:55

Пропонована книжкова виставка представляє бібліографічні посібники, методико-бібліографічні та інформаційні видання, видані в період з 1991-2021 рр. і присвячені борцям за Незалежність України. Видання відображають події як всеукраїнського характеру, так і краєзнавчі. Краєзнавчі видання покликані показати Львівщину як форпост патріотизму та волелюбності, висвітлюють боротьбу героїв краян за Українську державу та присвячені пам’яті тих, хто віддав за неї найдорожче – життя.

 

Методико-бібліографічні матеріали, присвячені одній із найцікавіших і найгероїчніших сторінок історії України – періоду 1917-1921 рр., коли внаслідок революційних подій постала Українська держава.

 

 

 

 


Видання присвячене 140-річчю від дня народження державного та військового діяча, Головного отамана армії УНР, Голови Директорії УНР, очільника української держави в найскладніший її період – Симона Петлюри.

 

 

 

 


Методико-бібліографічні матеріали, запропоновані вашій увазі, розкривають одну із вікопомних сторінок української історії – день Великого Чину у Львові (1 листопада 1918 року), внаслідок якого виникла Західно-Українська Народна Республіка.

 

 

 

 

Рекомендаційний список літератури присвячений 100-річчю від дня народження Петра Федуна «Полтави». Він був одним із провідних ідеологів та публіцистів збройного підпілля, керівником Головного осередку пропаганди Проводу ОУН, заступником Голови Генерального Секретаріату Української Головної Визвольної ради, начальником політвиховного відділу Головного військового штабу УПА, редактором та автором багатьох підпільних публікацій.

 


Пропоноване видання – спроба узагальнити матеріали про Львівську область, які були опубліковані протягом 1991-2015 рр., і розкрити основні аспекти історії, становлення та розвитку регіону в цілому, окремих населених пунктів, особливості економічного, громадсько-політичного, культурного і наукового життя.

 

 

 

 

Видання присвячене учасникам Революції Гідності та Героям Небесної Сотні – уродженцям Львівщини. Адресоване бібліотекарям, освітянам, історикам та широкому колу користувачів.


 

 

 


У книзі висвітлено життя та діяльність патріотів Львівщини, які загинули під час подій Євромайдану. Розкриваються трагічні та водночас героїчні сторінки новітньої історії України на прикладах простих людей, які поклали життя за свободу, гідність та краще майбутнє свого народу.

 



Видання присвячене справжнім героям; тим, хто ще вчора жив мирним життям, ходив на роботу, ростив дітей, планував майбутнє, а сьогодні пішов воювати за Незалежність України. Багато з них вже поклали своє життя на жертовний вівтар її свободи. Та ми пам’ятаємо…

 

 

 


Методико-бібліографічне видання присвячене всесвітньо відомому українському оперному співакові, солістові Паризької національної опери, волонтеру Василю Сліпаку, який загинув в російсько-українській війні 29 червня 2016 року.

 

 

 


Календар містить інформацію про пам’ятні події, ювілеї видатних людей, життя яких пов’язане з Львівщиною. Розрахований на педагогів, просвітян, краєзнавців, молодь та всіх небайдужих до минулого і сучасного рідного краю.

 

 

 

Запрошуємо у Відділ наукової інформації та бібліографії на перегляд виставки.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday996
mod_vvisit_counterYesterday590
mod_vvisit_counterThis week5646
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month32500
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4233978

We have: 11 guests online
Your IP: 3.238.228.191
 , 
Today: бер. 28, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер