Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

День Європи
Середа, 25 травня 2022, 09:02

До Дня Європи відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка підготував книжкову експозицію «Вивчай Європу, змінюй Україну!», де демонструються видання, що змальовують та ілюструють культурні, історичні, політичні досягнення країн Європи, краса та винятковість столиць Європейських держав. Адже щороку у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Цього року святкування Дня Європи в Україні припадає на 21 травня. Це вже 20-й День Європи, який відзначає Україна. Нині для українців цей день набув особливого значення, бо нашу країну та ЄС єднають не лише спільні цінності, історія та культура. Наразі, країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас насправді близькими друзями, помічниками та для багатьох – прихистком і порятунком від російської агресії. Водночас українські воїни стали для європейців міцним щитом, який боронить фактично всю Європу від агресивних імперських амбіцій кремля. Українці тепер – приклад мужності, незламності та героїзму, а також і єдності. Традиційно в цей день відбуваються святкові заходи та флешмоби. Навіть останніми роками, попри суворі карантинні обмеження через небезпеку зараження коронавірусною інфекцією, українці не пропускали святкування Дня Європи. Наразі широкомасштабне вторгнення рф на нашу землю внесло у всі сфери життя українців значні корективи, однак, відзначати це важливе для багатьох українців свято ми вирішили теплими словами у відео на адресу європейських країн, які допомагають Україні у боротьбі з ворогом, а також надають тимчасову домівку мільйонам українців. Організатор флешмобу Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради. Тож, якщо ви були вимушені тимчасово поїхати з України, або просто вдячні за всебічну допомогу від європейських країн, можете записати коротке відеозвернення або коротку цитату зі словами вдячності та опублікувати на своїй сторінці у соцмережі із хештегами #сміливі_та_вдячні та #brave_and_thankful, або відправити їх на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Європа почує кожен вдячний голос!

Аналогічний свято також святкується у Європі. Торжество відзначається двічі на рік – 5 і 9 травня. У 1949 році 5 травня була заснована організація, яка має величезне значення для розвитку країн ЄС – Рада Європи. Ця знаменна подія і стала підставою для святкування. Спочатку люди відзначали заснування організації, але потім перетворили цю дату в День Європи. Так було до того моменту, поки не з'явився Європейський Союз. Щорічно 9-го травня прапором Європейського Союзу прикрашають вулиці всіх міст. Громадяни вивішують його з вікон або виходять на демонстрації на підтримку політики ЄС. Європейці носять футболки та тематичні значки, віддаючи данину поваги Союзу. Політики всіх країн ЄС звертаються до народу з урочистою промовою, а в багатьох великих містах влада влаштовує змагання, конкурси та ярмарки. Учні коледжів і співробітники великих підприємств влаштовують уявні дебати, на яких вносять пропозиції про поліпшення якості життя у місті або країні. Примітно, що 5 травня свято вже давно не відзначають, воно носить, скоріше, інформаційний характер. 9 травня, навпаки, зустрічають з особливим розмахом. Та, незважаючи на таку традицію, і 5, і 9 травня – робочі дні.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1528
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week7325
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month34179
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4235657

We have: 20 guests online
Your IP: 18.232.35.62
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер