Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Всесвітній день учителя
П'ятниця, 07 жовтня 2022, 09:21

Професійне Міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО в 1994 році. А Всесвітній день учителя святкують 5 жовтня. В Україні День працівників освіти відзначається в першу неділю жовтня. Свято «День учителя» в жовтні відзначають: в Узбекистані - 1 жовтня; в Пакистані спільно зі Світовим святом; на Шрі-Ланці - 6 жовтня; в Лаосі, Білорусі, Киргизстані, Латвії, Україні відзначається в першу неділю жовтня; Національний день освіти - свято Польщі відзначається 14 жовтня; День учителя в Бразилії відзначається 15 жовтня; в Чилі відзначається 16 жовтня; в Австралії відзначають в останню п’ятницю в жовтні. Це далеко не повний список. Професійне свято вчителів поважають в усьому світі і кожній культурі. Наприклад, це свято вересня в Індії, Сінгапурі, Гонконзі і КНР, в Аргентині, в Гондурасі, в Брунеї, на Тайвані.

Проте, багато громадян України, які отримали освіту в той час, коли країна входила як республіка до складу СРСР, пам’ятають святкові букети айстр і хризантем, які вручали за традицією або з щирою подякою викладачам в День учителя. Відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка (Львів, вул. Мулярська, 2а. Тел.: 255-36-27) щоразу на День учителя може запропонувати наставникам маленьких і підліткових дитячих душ широкий спектр професійних газет, журналів і методичних матеріалів мовами світу, починаючи від проведення дитячих забав до поетапного професійного навчання, навчальної психології, психотерапії. Для учителів початкових класів методичні матеріали супроводжуються найновішими розробками наочних презентацій. Журнал «Іноземні мови» надає практичні консультації саме зі специфіки вивчення іноземних мов для викладачів. «Іноземні мови у школах України» розрахований виключно на вчителів. «Атестаційний вісник» стосується випускників. У часописах англійською, німецькою, французькою, іспанською та іншими мовами пропонуються найновіші методи проведення креативного та ефективного навчання, розглядаються сімейні проблеми виховання і навчання. Пропозиція проводити час у мовних таборах набула останнім часом найбільшої популярності. Для тих, хто самостійно вивчає іноземні мови є також англійські, іспанські, французькі, польські та німецькі часописи різних рівнів, розроблені саме для самостійного опанування іноземних мов і для позакласного читання. Тематика позакласного читання найрізноманітнішого характеру: культура і традиції різних країн: про те, яка їжа робить нас щасливими: шампанське і сир, культура споживання їжі в будні та свята, незбиті факти природного та побутового характеру про те, як топиться лід у Гренландії, як правильно заварюється кава і навіть про різдвяних шопоголіків.

Наша виставка пропонує учителям найсучаснішу методику проведення свят і позакласних заходів. Професійні часописи роблять працю учителів і викладачів не просто різноманітною, а й більш цікавою, захопленою, креативною, насправді максимально необхідною молодому поколінню. Тому ніколи не зайве дізнатися про свою професію більше!

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday2089
mod_vvisit_counterYesterday635
mod_vvisit_counterThis week5528
mod_vvisit_counterLast week7794
mod_vvisit_counterThis month16979
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4254089

We have: 14 guests online
Your IP: 18.117.72.224
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер