Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

ПОГЛЯД З-ЗА ОКЕАНУ
Середа, 07 квітня 2021, 12:02

Бібліотеки Львівщини отримали цікавий і корисний подарунок – 95 примірників щойно виданої книги Аскольда ЛОЗИНСЬКОГО «35 есеїв» (видавництво Львівської політехніки, 2021, 212 с.). Це вже п’ята його книга, надрукована в Україні. Зокрема, у Львові 2018 р. НТШ видало збірку статей «Погляд на Україну».

Аскольд Лозинський – відомий український діяч зі США, правник за фахом, свого часу очолював дві найповажніші українські організації світу – Український Конґресовий Комітет Америки й Світовий Конґрес Українців. Він багато зробив не лише для міжнародного визнання України, але й для того, щоб українці в Україні краще зрозуміли свої внутрішні проблеми й боролися за те, щоб наша держава стала багатою і розвинутою, зайняла гідне місце серед провідних держав світу. У передмові до видання Ярослав Сватко висловлює побажання, аби книга А. Лозинського «дозволила нам, українцям, подивитися ена себе з географічно іншої точки зору, і побачити, в чому ми – різні, в чому – однакові, а в чому складаємо єдність».

Аскольд Лозинський пильно стежить за подіями в Україні, Америці й у світі. Про це говорять уже назви есеїв: «Чи Україна переживе Президента Зеленського?», «Міркування навколо останнього Мінська»,«Чому Арсен Аваков так довго привладі?», «Трампшевики», «Біблія і Трамп», «Русский мир», «Лист Валентини з Білорусі» та ін. Як патріот України, автор не лише аналізує все, що відбувається в політиці, економіці й культурі, але й щедро ділиться досвідом, який здобули українці за століття життя на Американському континенті. Чи прийнятний він для нинішіх українців? Про це судити читачам. А сам автор адресує цю книгу студентам, а би вони «критично думали, ніколи не приймали доктрин чи істин без поставлення питання: чому так, а не інакше?».

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1496
mod_vvisit_counterYesterday684
mod_vvisit_counterThis week2726
mod_vvisit_counterLast week6194
mod_vvisit_counterThis month23800
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4225278

We have: 7 guests online
Your IP: 18.208.203.36
 , 
Today: бер. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер