Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

ЗГАДУЄМО З ВДЯЧНІСТЮ
Понеділок, 19 квітня 2021, 15:21

Два дні тому відійшов у вічність відомий письменник і державний діяч Володимир Яворівський. Працівники й читачі нашої бібліотеки мали щастя ближче познайомитися з цією яскравою особистістю два роки тому – в березні 2019 пан Володимир був гостем бібліотеки й цікаво розповідав про важливий для України період, коли численні народи СРСР, а в першу чергу український, вирішували питання свого політичного майбутнього. На той час В. Яворівський належав до групи українських депутатів Верховної Ради СРСР, входив до Міжрегіональної групи, очолюваної А. Сахаровим. Також був співтворцем першої опозиційної до комуністів політичної сили – Народного Руху України, став депутатом Верховної Ради України й багато зробив для становлення української державності.

Життя Володимира Яворівського свого часу було пов’язане зі Львовом. Тут він був журналістом «Ленінської молоді», працював сценаристом на Львівській телестудії, вступив у Спілку письменників.

Письменник розповів про те, над чим працював останньо – творами про Шевченка, Мазепу, княгиню Ольгу. Також поділився цікавими міркуваннями про сучасну політику, підкреслив, що не варто обирати президентом актора-коміка…

У фондах нашої бібліотеки залишаються книги письменника, які завжди хвилюватимуть українського читача – «Лагцюгова реакція», «Оглянсьсяз осені», «Автопортрет з уяви», «А тепер – іди», «Вічні Кортеліси» та багатоінших.

Вічная пам’ять!

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday536
mod_vvisit_counterYesterday494
mod_vvisit_counterThis week1724
mod_vvisit_counterLast week7079
mod_vvisit_counterThis month13580
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4250690

We have: 3 guests online
Your IP: 52.15.63.145
 , 
Today: квіт. 16, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер