Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Сучасна бібліотека – сучасні послуги
П'ятниця, 03 квітня 2015, 12:18

1 квітня став для учнів та вчителів Нижньобілківської основної школи (Пустомитівський р-н Львівська обл.) не лише днем гумору, але й днем корисних і цікавих знань. Вони були учасниками дня інформації «Сучасна бібліотека – сучасні послуги», який провела бібліотекар Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Тетяна Грудень.

Зокрема, було представлено фотовиставки «Бібліотеки України», «Бібліотеки світу», «Нижня Білка: рання весна», ознайомлено з сучасними функціями бібліотек України і світу та презентовано матеріали Центру європейської інформації ЛОУНБ щодо Європейського Союзу та євроінтеграції України.

На запитання «Як називають людей, які ходять у бібліотеки?» школярі звично відповіли «Читачі». Але бібліотекар спростувала це, аргументуючи, що у бібліотеках нині не лише читають книги, а й користуються безліччю нових та, часом, несподіваних послуг. Тому правильна відповідь: «Користувачі».

Аудиторія з цікавістю дізналась про важливість бібліотек у світі, престиж професії бібліотекаря, цікаві заходи. До речі, власний економічний добробут фіни вбачають саме у бібліотеках, а конкретніше – у знаннях, які вони дають. Тож головний меседж заходу: важко маніпулювати людиною, яка володіє інформацією, знаннями, особливо в контексті інформаційної війни.

Також з метою продемонструвати красу поруч, яку ми часто не помічаємо, оглядаючись на екзотичні країни, посприяти укріпленню духу патріотизму, було представлено фотовиставку «Нижня Білка: рання весна». Скільки захопливих поглядів розглядало фото!

Школярі теж підготували пізнавальну програму про світ книги, знань: прозвучали поезії, загадки, розповіді, жарти.

На завершення було проанонсовано наступні заплановані фотовиставки.

Відвідати фотовиставки можна 3-8 квітня у школі, 5 квітня – у Народному домі «Просвіта».

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1251
mod_vvisit_counterYesterday994
mod_vvisit_counterThis week4279
mod_vvisit_counterLast week7865
mod_vvisit_counterThis month17637
mod_vvisit_counterLast month54046
mod_vvisit_counterAll days4396343

We have: 50 guests online
Your IP: 3.147.6.237
Mozilla 5.0, 
Today: лип. 16, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер