Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжкова виставка "Живої природи душа промовляє"
Вівторок, 14 червня 2022, 13:13

До Всесвітнього дня охорони довкілля відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка презентує книжкову виставку «Живої природи душа промовляє», де представлені видання мовами світу наукових досліджень біотичної різноманітності нашої планети, екологічних катастроф та економічних аспектів охорони природного середовища, правових методів охорони людського суспільства, екологічного середовища хижих тварин, вторгнення людини в природні умови життя рослин і тварин. День охорони довкілля є одним із основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії. Святкування цього Дня розраховане на те, щоби привнести людський фактор у питання охорони довкілля; дати народам світу можливість активно сприяти стійкому й справедливому розвитку; сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади; а також роз'яснити корисність партнерських відносин, аби у всіх країн і народів було більше безпечне й благополучне майбутнє.

Важко визначити, коли саме почалося вивчення екології. Окремі дисципліни біології та наук про Землю відносяться до стародавніх цивілізацій. Цим займалися греки, єгиптяни і римляни. Наприклад, Гіппократ і Аристотель були серед перших зареєстрованих вчених, які записували свої спостереження про те, що зараз можна вважати екологією. Геродот записав спостереження за такими темами, як рівновага і регулювання в природі того, що ми знаємо як екосистеми. Він ставив це на передній план ранніх екологічних досліджень.

Деякі з найбільш важливих понять екології з’явилися приблизно в 1700-х роках, коли вчені стали розуміти такі поняття, як харчові ланцюги, управління населенням і спадковість. Пізніше дослідники стали спостерігати і теоретизувати вплив планети на живі організми з такими концепціями як адаптація та еволюція.

Всесвітній день навколишнього середовища – «народна подія», що супроводжується такими барвистими видовищами як вуличні мітинги, паради велосипедистів, «зелені» концерти, конкурси творів і плакатів у школах, посадка дерев, а також кампанії з рециркуляції відходів і прибирання території. Ми всі живемо на одній планеті і, забруднюючи її, шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Кожен для себе повинен знайти шляхи для покращення навколишнього середовища. Разом ми здатні зробити довкілля кращим, і надалі не забувати про його охорону та збереження природних скарбів.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday367
mod_vvisit_counterYesterday3415
mod_vvisit_counterThis week10180
mod_vvisit_counterLast week6259
mod_vvisit_counterThis month28295
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4265405

We have: 22 guests online
Your IP: 3.131.13.37
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 26, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер