Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

До Міжнародного дня пам’яток і визначних історичних місць
Середа, 24 квітня 2024, 10:18

До Міжнародного дня пам’яток і визначних історичних місць відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка (Львів, вул. Мулярська, 2а. Тел.: 255-36-27) пропонує книжково-альбомну експозицію «За історичною спадщиною у сьогодення», де мовами світу представлена література найвизначніших пам’яток світової історичної спадщини, зокрема Львівщини.

Міжнародний день пам'яток і визначних місць відзначається із ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць (ІКОМОС), внесеної 18 квітня 1982 року. Рішення про відзначення дати було прийнято Генеральною Асамблеєю ЮНЕСКО у 1983 році.

В Україні «правові, організаційні, соціальні та економічні відносини у сфері охорони культурної спадщини з метою її збереження, використання об'єктів культурної спадщини у суспільному житті, захисту традиційного характеру середовища в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь» урегульовані Законом України «Про охорону культурної спадщини». За цим законом об'єкти культурної спадщини, які перебувають на території України, охороняються державою.

Законом «Про охорону культурної спадщини» визначено також повноваження Кабінету міністрів України у сфері охорони культурної спадщини. Зокрема, занесення об'єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України та внесення змін до нього щодо пам'яток національного значення; подання у відповідні міжнародні інстанції пропозиції про занесення пам'ятки до Списку всесвітньої спадщини; надання дозволу на переміщення (перенесення) пам'ятки національного значення; затвердження Списку історичних населених місць України та змін, внесених до нього; оголошення комплексів (ансамблів) пам'яток історико-культурними заповідниками державного значення та територій історико-культурними заповідними територіями.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday10
mod_vvisit_counterYesterday537
mod_vvisit_counterThis week1107
mod_vvisit_counterLast week10346
mod_vvisit_counterThis month3459
mod_vvisit_counterLast month37481
mod_vvisit_counterAll days4278050

We have: 8 guests online
Your IP: 3.149.26.246
Mozilla 5.0, 
Today: трав. 06, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер