Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжкова виставка "Новий інтер'єр та декор вашої оселі"
П'ятниця, 12 липня 2024, 10:24

Цього літа відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка пропонує користувачам книгозбірні часописи вишуканого інтер’єру тренду 2024. Щороку дизайнерська індустрія оновлюється та прогресує в напрямку більш розумного, функціонального та стильного підходу до оформлення простору. Так у 2024 очікує багато нових тенденцій, спрямовані на створення комфортного простору в будинку із цікавими та неординарними рішеннями. Пропонуємо підбірку 7 трендів 2024 року в дизайні інтер’єрів.

1. Стеля в шпалерах.

Розроблюючи сучасний інтер’єр кімнати, спочатку найперше обговорюють свої побажання про те, які мають бути стіни, підлога тощо, щоб вони гармонійно дивилися разом. Та також важливо не забувати про стелю. Цікавим трендом оформлення інтер’єрів у 2024 році є шпалери на стелі. Поклеїти шпалери на стелю у вітальні, спальній кімнаті – простий спосіб оновити інтер’єр й додати трендових елементів. Не бійтеся експериментувати, поєднуйте та змішуйте різні патерни. Головне, щоб вони залишалися в одній кольоровій палітрі.

2. Земляна кольорова палітра.

За останні місяці 2023 року, безліч дизайнерських компаній помітили тяжіння до використання темно-коричневого, світло-коричневого в інтер’єрах. Також відзначають, що популярними є й темні відтінки жовтого, зеленого тощо. Така земляна кольорова палітра створює відчуття тепла та затишку. Різноманітні відтінки коричневого будуть трендовими у багатьох речах: оббивці, декоративних елементах, меблях, плитці тощо. Популярність коричневого пояснюють його нейтральністю і можливістю поєднувати з іншими кольорами, щоб утворити елегантні риси кімнати.

3. Темні дерев’яні стіни.

Один із напрямків дизайну в 2024 – це використання темних дерев’яних стін в оформленні кімнати. Це допомагає створити теплоту та затишок у кімнаті. Такий тренд переносить нас від традиційних пофарбованих стін або ж шпалер до сучасного осмислення дизайну інтер’єрів. Такі панелі додають нових текстур й виконую свою початкову функцію – збереження тепла. Також дерев’яні стіни – це один із проявів тенденції останніх років до використання більше натуральних матеріалів та елементів.

4. Вигини на меблях.

За останні роки вигини на диванах та кріслах були головними трендами. Та у 2024 році такі меблі стануть ще цікавішими. Дизайнери передбачають створення ще більших унікальних форм, які додаватимуть контрасту та глибини простору. Плавні вигини додають сучасності простору та залишаються функціональними. Водночас не варто забувати про комфорт, адже не всі вигнуті форми для диванів можуть виявитися зручними. Тож варто вміло поєднувати, наприклад, класична форма крісла та цікавий журнальний столик.

5. Різні метали.

У 2024 новим трендом стане поєднання різних металів у дизайні інтер’єру. Раніше існувала думка, що під час оформлення будинку слід використовувати лише метали одного типу. Та у новому році змішання різних металів стане хітом. Є багато різних можливостей поєднання, наприклад, латунь та чорного, або бронзи, або ж латунь та нікель. Разом з тим особливо популярними можуть стати хромовані метали. Холодні сріблясті відтінки будуть ключовими у виборі оздоблення для дому.

6. Вінтажні меблі.

Реставрований, вінтажний та сучасний антикваріат – бурхлива тенденція в індустрії інтер’єрів. У 2024 році цей напрям набере ще більших обертів. Оскільки за останні роки стало зрозумілим, що масмаркетові меблі мають гарний вигляд недовго, а з часом втрачають функціональність. Тому більшість вирішують інвестувати в справжні, витримані часом, меблі, які добре сконструйовані та продумані. Ідеальне крісло, стілець або журнальний столик допоможуть створити простір більш витонченим та додати характеру.

7. Коркована підлога.

Тренд на природні матеріали пронизуватиме усі ключові елементи дизайну інтер’єрів. Тож коркована підлога стане чудовим втіленням цього, адже це дуже екологічний та природний виріб. Корок як матеріал має добрі теплові властивості, а також гарно ізолює звуки кроків, що ще більше сприяє привабливості у використанні його в дизайнах. Зараз новітня коркова підлога вже модернізована та є чудовим рішенням для будинків, оскільки вдало поєднує екологічність та візуал.

Як цікаво та стильно поєднувати різні тренди дизайну інтер’єрів, зробити житло комфортним та затишним можна дізнатися у книжках ArtHuss.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday480
mod_vvisit_counterYesterday994
mod_vvisit_counterThis week3508
mod_vvisit_counterLast week7865
mod_vvisit_counterThis month16866
mod_vvisit_counterLast month54046
mod_vvisit_counterAll days4395572

We have: 12 guests online
Your IP: 18.226.185.133
Mozilla 5.0, 
Today: лип. 16, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер