Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжково-альбомна експозицію мовами світу «Архітектура — теж літопис часу: вона говорить тоді, коли вже мовчать і пісні, і літописи». До Всесвітнього дня архітектури
Понеділок, 14 жовтня 2024, 15:54

До Всесвітнього дня архітектури відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка пропонує зацікавленому користувачеві книжково-альбомну експозицію мовами світу «Архітектура — теж літопис часу: вона говорить тоді, коли вже мовчать і пісні, і літописи». Експозиція містить видання із історії урбаністичної архітектури різних країн світу, довідкові видання (словники, лексикони) з архітектури, стилі європейської архітектури від античності до сучасності, ренесанс в архітектурі, особливості архітектури окремих країн, зокрема замки і сучасна архітектура Чехії, Франції, Японії, історія і теорія архітектури урбанізму. Запрошуємо до перегляду експозиції на вул. Мулярську, 2а (Тел. для довідок: 255-36-27).

Всесвітній день архітектури установлений у 1985 році в перший понеділок жовтня. Міжнародним союзом архітекторів, що виник у 1946 році, після Другої світової війни, коли потрібно було піднімати з руїн міста, відновлювати підприємства, відтворювати пам'ятники архітектури.

В Україні в 1995 році перейменовано День архітектури України, який відмічався раніше щорічно 1 липня у тогорічний Всесвітній день архітектури. Цього дня проводиться присудження і вручається Державна премія України в галузі архітектури. З 1996 року Всесвітній День архітектора приурочений до Міжнародного дня житла, який святкується в перший понеділок жовтня. Це рішення ухвалила Міжнародна спілка архітекторів на XX Генеральній асамблеї ООН у Барселоні. Це рішення фактично свідчить про перенесення святкування Всесвітнього дня архітектури на перший понеділок жовтня. Традиційно в цей день архітектори у всьому світі збираються на конференції, на яких вони обговорюють умови і результати своєї діяльності, розглядають проблеми архітектурної освіти, влаштовують творчі дискусії. Цього дня повсюди організовуються виставки. Кожен рік у цього свята певна тематика. Цього року свято проходить під девізом «Місто-простір спільного користування». В 2024 році Всесвітній День архітектора припадає на 7 жовтня.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday425
mod_vvisit_counterYesterday483
mod_vvisit_counterThis week4611
mod_vvisit_counterLast week6380
mod_vvisit_counterThis month18056
mod_vvisit_counterLast month36970
mod_vvisit_counterAll days4524594

We have: 10 guests online
Your IP: 18.221.13.119
Mozilla 5.0, 
Today: жовт. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер