Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

«Дивина. Феєрія живої лірики»
Вівторок, 27 серпня 2019, 13:29

26 серпня у великому читальному залі відбулася творча зустріч з поетом Богданом Чепурком, яка присвячена 70-річчю від дня його народження.

На зустрічі зібралося багато шанувальників таланту, колег та друзів п. Богдана, які прийшли привітати його з ювілеєм. Творчий вечір розпочався з читання автором своїх поезій. Присутні мали змогу поринути у світ поетичного слова Богдана Чепурка. Видатний актор Театру ім. М. Заньковецької Григорій Шумейко дуже зворушливо декламував вірші п. Богдана під музичний супровід.

З привітальним словом виступили відомі письменники. Зокрема, Андрій Содомора назвав Богдана Чепурка поетом від Бога, Ігор Калинець відзначив вагомість творчого доробку автора, Надія Мориквас згадувала про спільні літературні виступи з поетом. Головний редактор журналу «Дзвін» Юрій Коваль розповів про творчу співпрацю і публікацію віршів на сторінках часопису. Директор видавництва «Каменяр» Дмитро Сапіга зазначив, що було видано багато творів поета у цьому видавництві і представив збірку поезій, видану понад тридцять років тому. Директор ЛОУНБ Іван Сварник зауважив, що п. Богдан завжди перебуває у творчому пошуку, слідкує за останніми літературними новинками і є активним користувачем фондів книгозбірні.

Працівниками відділу читального зал було розгорнуто виставку творів Б. Чепурка, серед яких найбільш відомі збірки «Пісні дикого степу», «Викрадення Європи», «Кровінка» тощо. Нещодавно була видана збірка поезій «Дивина».

Всі присутні побажали п. Богдану міцного здоров’я, наснаги та творчих успіхів.