Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

ПОЕЗІЯ БОРНІ
Понеділок, 06 червня 2022, 15:28

3 червня у відділі україніки ЛОУНБ відбувся поетичний вечір Катерини Мандрик-Куйбіди, присвячений 95-річчю від дня народження видатної української поетеси, незламної української націоналістки, учасниці визвольних змагань, в’язня московських катівень.

Відкриваючи захід, історик Іван Сварник підкреслив, що це вже другий поетичний вечір у бібліотеці, присвячений поезії боротьби за Україну. І це знаменно, бо слово, особливо талановите й патріотичне, є сильнішою зброєю, аніж куля чи бомба.

Громадсько-політичний діяч, поет Василь Куйбіда розповів про героїчний і стражденний шлях своєї матері, позначений високим поетичним словом і піснями, глибокою вірою в Бога і рідний народ. Катерина Мандрик не встигла здобути високу освіту, її університетами були тюрми й табори, де було багато високоосвічених патріотів, від яких вона багато навчилася. А ще мала феноменальну пам’ять, знала багато пісень. Частина віршів матері покладена на музику. Вони лунали поруч із поетичними творами.

Слово на поетичному вечорі мали також поет Євген Салевич, літературознавець Павло Салевич, громадський діяч Юрко Антоняк, вчені Ольга Мних, Роман Базилевич. Участь у заході пошанування славної українки, окрім уже згаданих учасників, брали видавець Дмитро Сапіга, художник Наталя Білоус, громадські діячі Михайло Яворський, Петро Байса, бібліотекарі Ольга Вахула, Галина Москович, Надія Бала та інші.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1538
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week7335
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month34189
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4235667

We have: 25 guests online
Your IP: 3.90.202.157
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер