Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Екскурсія-ознайомлення студентів-філологів ЛНУ ім. Івана Франка з бібліотекою
П'ятниця, 20 січня 2023, 15:20

Як театр розпочинається з вішака, так і ми розпочали знайомство студентів 3 курсу філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка з нашою бібліотекою з гардеробу.

Відтак бібліотекар Тетяна Грудень представила гостям Краєзнавчий каталог, адже бібліотека є обласним депозитарієм. Це викликало пожвавлення, адже дехто із студентів є уродженцями різних районів Львівської області. Приємно віднайти статтю, книгу про історію, економіку, право тощо рідного села чи міста. Загалом про всю систему каталогів та картотек бібліотеки були проінформовані майбутні філологи.

Наступним вони відвідали відділ абонемента. Як зазвичай, зал з сучасною літературою, інтер'єром, заходами, затишком захопив і студентів.

Перейняв естафету в екскурсії директор бібліотеки Іван Сварник. Тут уже всі дізналися про історію, архітектуру будівлі, яка свого часу була першим міським казино, де відбувалися бали, діяла читальня.

Звернули увагу присутні і на численні коробки в читальних залах. Це не безлад, це - гуманітарна допомога для ЗСУ, постраждалих громадян (ліки, одяг, побутові хімія, продукти, амуніція). Адже бібліотеки завжди тримають руку на пульсі змін і нині вони теж є волонтерськими штабами, задіюючи не лише українців, а й іноземців. Не одна львівська кава випита іноземними волонтерами у стінах бібліотеки, не одна розмова-одкровення проговорена.

Оглянули студенти й інші відділи (Тренінговий центр, Відділ виробничої літератури, Відділ українки), дізналися й про інші 2 корпуси книгозбірні - Відділ літератури іноземними мовами та Відділ мистецької літератури.

Про це та багато іншого було приємно розповідати, адже відчувався фідбек.

Ми відкриті до нових екскурсій, гостей. Приходьте, приводьте друзів!

Дякуємо професорові університету Володимиру Працьовитому за заохочення студентів до бібліотеки.