Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Музичний калейдоскоп «Співай, слухай, дізнавайся: разом до прекрасного» за участю гурту «Вишиванка»
П'ятниця, 29 вересня 2023, 14:58

28 вересня у відділі мистецької літератури з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек відбувся музичний калейдоскоп «Співай, слухай, дізнавайся: разом до прекрасного» за участю гурту «Вишиванка» Львівського палацу мистецтв у складі Ніни Карпінець, Наталії Стахів-Винницької, Вікторії Уруської.

Розпочала захід завідувач відділу Надія Письменна: «Бібліотека – це незвичайне місце, де не тільки зберігаються книжки, це те місце, де кожний знайде собі затишок і відкриє для себе новий світ. Це чарівне місце – особливий простір, з особливою енергетикою, настроєм, затишком. Саме сюди, не встигши переступити поріг, відчуваєш запах історичної культури та таємниць, які приховують в собі стародавні книги. Кожна нова книга – це знайомство з історією, цікавими героями, що можуть поділитися своїми вчинками, допомогти або порадити. Це задоволення покрите чимось незвичайним, проте вічним…».

Для користувачів було підготовлено книжково-ілюстративну виставку «Любов до книги вічна…», де було зосереджено увагу на кількох виданнях, серед яких:

Для користувачів було підготовлено книжково-ілюстративну виставку «Любов до книги вічна…», де було зосереджено увагу на кількох виданнях, серед яких:

- Долбенко Т. Документні ресурси бібліотек [Текст] / Т. Долбенко, Ю. Горбань. – Київ: Ліра-К, 2016. – 348 с.

- Лісіна С. Документні ресурси [Текст] / С. Лісіна. – Львів: Вид-во Львівської політехніки. – 2013. – 240 с.

- Ткаченко В. Енциклопедія видавничої справи [Текст] / В. Ткаченко, І. Чеботарьова, П. Киричок, З. Григорова. – Харків: Прапор. – 2008. – 320 с.

- Швецова-Водка Г. Загальна теорія документа і книги [Текст] / Г. Швецова-Водка. – Київ: Знання. – 2014. – 405 с.

Гурт «Вишиванка» виконав відомі українські пісні, серед яких «Вишиванка» (слова Г. Булаха, музика Г. Татарченка), «А ми бажаєм вам добра» (слова і музика Н. Май), «Це – мій рідний край» (слова В. Крищенка, музика В. Куртяка), «Сопілочка» (слова і музика Н. Май), «Ти – моя Україно» (слова О. Ткача, музика Н. Яремчука), «Я червоная калина» (слова і музика Є. Дашина), «Сопілкар» (слова А. Демиденка, музика М. Мозгового), «У перетику ходила» (слова Т. Шевченка, музика П. Процько), «Пісня буде поміж час» (слова і музика В. Івасюка), «Пшеничне перевесло» (слова Б. Стельмаха, музика І. Білозіра), «Ой у лузі червона калина» (слова Г. Трух, музика С. Чарнецького), «Україна – моя земля» (слова Г. Даниленка, музика А. Говорадло) та інші.

Завершився музичний калейдоскоп привітаннями та гучними аплодисментами.