Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Презентація книги Богдана Сушинського
Четвер, 24 травня 2018, 11:54

23 травня у великій читальній залі відбулася презентація книги відомого українського письменника, заслуженого журналіста України Богдана Сушинського «Енциклопедія Львівської Ставропігії XV – початок XXI ст.». Модератором зустрічі став ректор-співзасновник приватного Університету «Львівський Ставропігіон», доктор філософії, професор Ярослав Михайлович Кміт, який зазначив що видання відтворює буття Львівського Успенського братства, його школи та Ставропігійського інституту, а також нинішнього спадкоємця їх справи – Університету «Львівський Ставропігіон». Він наголосив, що це дослідження отримало Благословенну Грамоту Патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета.

Директор бібліотеки Іван Сварник зупинився на детальному аналізі цієї книги. На його думку, не кожен письменник наважиться написати енциклопедичну статтю, бо це надзвичайно марудна, тривала та копітка праця, і сам факт появи такого видання у Львові можна вважати знаковим. Також І. Сварник зупинився на недоліках цієї книги: автор з тих чи інших міркувань не розповів про цілу плеяду особистостей, які були причетні до становлення Львівського Ставропігійського братства, не опублікував низки документів, які б підвищили вартість видання на міжнародному рівні. Про те ця книга є дуже добрим матеріалом для майбутніх дослідників української історії та культури.

Участь у дискусії також взяли заступник голови Товариства наукових викладів ім. Петра Могили Богдан Горбовий, засновник бойового гопака Володимир Пилат, знаний науковець Михайло Терлецький.

Ярослав Кміт подякував усім, хто долучився до роботи над виданням, і побажав плідної роботи при доопрацюванні цієї книжки.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1166
mod_vvisit_counterYesterday684
mod_vvisit_counterThis week2396
mod_vvisit_counterLast week6194
mod_vvisit_counterThis month23470
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4224948

We have: 109 guests online
Your IP: 3.93.173.205
 , 
Today: бер. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер