Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

«ХАЙ БУДЕ СОЛОДКО!»
Понеділок, 11 липня 2022, 13:24

Щорічно 11 липня любителі солодкого відзначають Всесвітній день шоколаду. Це молоде свято, але популярність його зростає з кожним роком. Його відзначають у багатьох країнах світу, у тому числі в Швейцарії, Німеччині, Італії та Україні.

Відзначити сьогоднішнє свято можна відповідно до його назви – порадуйте себе плиткою улюблених солодощів. Шоколад безумовно має корисні властивості. Темний шоколад стимулює викид гормонів щастя – ендорфінів, які покращують настрій. Вчені вважають, що темний шоколад поліпшує зір і знижує кров’яний тиск.

Сьогодні шоколад – це і смачний ароматний напій, і привабливі плитки, відлиті у різноманітні форми, і доповнення до різних десертів. Він – найрізноманітніший: гіркий чорний, білий, темний і світлий молочний. Але для справжніх гурманів не існує іншого шоколаду, окрім чорного. Чим більший відсоток вмісту какао в шоколаді, тим більше він корисний для організму.

З цієї нагоди у відділі виробничої літератури презентовано книжкову виставку «Хай буде солодко!». Запрошуємо до перегляду.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday2975
mod_vvisit_counterYesterday983
mod_vvisit_counterThis week9373
mod_vvisit_counterLast week6259
mod_vvisit_counterThis month27488
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4264598

We have: 24 guests online
Your IP: 3.21.248.47
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 25, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер