Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжково-ілюстративна виставка «Мистецтво української вишивки»
П'ятниця, 17 травня 2024, 18:21

16 травня у відділі мистецької літератури з нагоди Дня вишиванки відбулась мандрівна подорож книжково-ілюстративною виставкою «Мистецтво української вишивки».

Розпочала зустріч завідувач відділу Надія Письменна.

Вишиванка – це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу.

Вишивка, як вид мистецтва, виникла з давніх-давен і переходила з покоління до покоління. За словами істориків та археологів певні елементи вишиванки існували ще на одязі скіфів. За часів Київської Русі також носили вишитий одяг, а згадки про особливе вбрання можна знайти в записах багатьох мандрівників.

Крізь віки проніс український народ любов до вишиванки та зберіг особливі традиції її створення. Кожний регіон України може похвалитися своїми унікальними звичаями, які пов’язані з національним орнаментом на одязі.

Сьогодні День вишиванки має особливе значення, адже це символ незламності українського духу, заява на весь світ про те, що українці – вільний народ, не зважаючи ні на що.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1065
mod_vvisit_counterYesterday994
mod_vvisit_counterThis week4093
mod_vvisit_counterLast week7865
mod_vvisit_counterThis month17451
mod_vvisit_counterLast month54046
mod_vvisit_counterAll days4396157

We have: 63 guests online
Your IP: 18.190.239.13
Mozilla 5.0, 
Today: лип. 16, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер