Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ – СИМВОЛ НАШОЇ НАЦІЇ
Середа, 21 серпня 2024, 21:19

24 серпня 1991 р., 33 роки тому, прийнято Акт про проголошення незалежності України, який було підтверджено на Всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року. Ці події підвели риску під радянським періодом історії України і стали логічним підсумком історичного процесу політичної самоорганізації української нації, усього українського народу та початком існування України в статусі суверенної незалежної держави. Від перших років незалежності Україна заявила про свій європейський вибір. Цей вектор розвитку був підтриманий більшістю громадян як передумова демократичного розвитку, високого рівня соціально-економічного добробуту та захисту прав і свобод громадян.

Європейський вибір дався Україні дорогою ціною. Вікопомною віхою на шляху України стали Революція Гідності 2014 року та героїчний опір Українського народу російській агресії, які показали готовність українців ціною власного життя захищати суверенітет і незалежність своєї країни та європейський шлях розвитку.

За 33 роки незалежності в Україні виросло покоління людей, процес соціалізації яких відбувався вже у принципово нових умовах наявності власної держави та демократичного суспільного ладу. Після віроломного вторгнення росії в Україну 22 лютого 2022 року вже нове покоління хлопців і дівчат піднялося на захист нашої Батьківщини, нашої незалежності. У нашій армії майбутнє належить тим військовим, які пройшли хрещення боями, мають тип військового мислення, заснованого на стандартах НАТО, і вільні від ментального зв’язку з радянським минулим.

Віримо в перемогу України. Слава Україні! Героям Слава!

Запрошуємо відвідати виставку, присвячену Дню незалежності України, у великій читальній залі бібліотеки.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday63
mod_vvisit_counterYesterday445
mod_vvisit_counterThis week63
mod_vvisit_counterLast week11718
mod_vvisit_counterThis month63
mod_vvisit_counterLast month47894
mod_vvisit_counterAll days4469631

We have: 11 guests online
Your IP: 3.129.26.254
Mozilla 5.0, 
Today: вер. 01, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер