Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжкова експозиція фондової української літератури в перекладах мовам світу
Середа, 18 вересня 2024, 09:03

У 21 ст. нерідко можна почути думку про те, що сьогодні важливіші інформаційно-цифрові технології, а книгу навіть називають анахронізмом, що повільно відходить у минуле… Хіба можна погодитися із цим твердженням?

Сучасний англійський письменник-фантаст Ніл-Гейман у статті «Чому наше майбутнє залежить від читання» розмірковує про роль читання художньої літератури для прогресу людства й наводить вражаючі факти. Він пише, що в книгах кожен може знайти щось «життєво важливе для існування у цьому світі». Світ не обов’язково залишатиметься таким: усе може змінитися. Література може показати людині інший світ, влаштувати людині подорож туди, де та ніколи не була. Письменник стверджує: «Якщо ви не цінуєте бібліотек, ви не цінуєте інформації, культури чи мудрості. Ви глушите голоси минулого та шкодите майбутньому». Одного разу Альберта Ейнштейна запитали, як можна зробити дітей розумнішими? Його відповідь була простою та мудрою: »Якщо ви хочете, щоби ваші діти були розумнішими, читайте їм більше казок.»

Оксфордські вчені довели, що в процесі читання тренуються пізнавальні здібності мозку, активізуються ті його частини, які решту часу зазвичай незадіяні. Під час читання кров надходить до відділів мозку, пов’язаних зі здібностями до концентрації та пізнання. Телевізійна передача, фільм або комп’ютерна гра цього ефекту не викликають. Отже, книга – це безмежний світ, необхідний для розвитку й виховання інтелігентної та культурної особистості. Тож, радимо читати…, і багато читати!

Абонемент відділу літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка представляє книжкову експозицію фондової української літератури в перекладах мовам світу. Тут ви зможете ознайомитись в основному з перекладною класичною українською літературою, яку часто позичають в абонементі відділу іноземці для читання, щоби не тільки вивчати мову нашої країни, а й знайомитися із світочами українського красного письменства, а також побутом українців, традиціями, культурою народу України. Літературу можна позичити для домашнього читання на 1 місяць, після чого необхідно повернути позичену книгу, або продовжити її термін позики. Запрошуємо!

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday41
mod_vvisit_counterYesterday2759
mod_vvisit_counterThis week12696
mod_vvisit_counterLast week7401
mod_vvisit_counterThis month31436
mod_vvisit_counterLast month47894
mod_vvisit_counterAll days4501004

We have: 15 guests online
Your IP: 3.145.173.226
Mozilla 5.0, 
Today: вер. 27, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер