Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека
Чергове засідання клубу «Львівський садівник»
Вівторок, 27 лютого 2018, 08:55

25 лютого відбулося чергове засідання клубу «Львівський садівник». Доцент кафедри садівництва та овочівництва Львівського національного аграрного університету Рожко Іванна Семенівна провела лекцію «Новітні технології вирощування суниці». Розмова йшла про підготовку ґрунту перед садінням суниць, добір високоякісної розсади, час обрізання вусиків. Велику увагу п. Рожко приділила догляду за суницями, заходам боротьби зі шкідниками та хворобами. Після лекції члени клубу обмінювались досвідом вирощування суниць.

Працівниками сектору сільськогосподарської літератури ЛОУНБ була розгорнута виставка, присвячена цій темі.


 
Величний шлях справжньої людини
П'ятниця, 23 лютого 2018, 09:44

Народився 26 лютого 1933 року в родині Ярослава Гузара та Ростислави Демчук у Львові. Тут закінчив народну школу та перший клас гімназії. У 1944 році сім’я виїхала до Австрії: у місті Зальцбург продовжив навчання в українській гімназії. У 1949 році емігрували до США, де Л. Гузар закінчив середню освіту в Малій духовній семінарії (St. Basil College Seminary) в Стемфорді, штат Коннектикут. Член Пласту, капелан молодечих таборів Спілки української молоді (СУМ) у Елленвілі, штат Нью-Йорк. Студіював філософію в Колегії св. Василія та в 1954 році одержав ступінь бакалавра. 1958-1959 Владика працює вчителем префектом в Стемфордській духовній семінарії Св. Василя; 1969 році переїхав до Риму для продовження богословських студій, здобувши ступінь доктора богослов’я в 1972 році; 1984-1991 Протосинкелер Львівської Архієпархії в Римі.

Детальніше...
 
Відкриття книжкової виставки «Через велич і терни до великих сердець» до 130-річчя від дня народження Василя Барвінського
Четвер, 22 лютого 2018, 15:34

21 лютого 2018 року відбулося відкриття книжкової виставки «Через велич і терни до великих сердець» до 130-річчя від дня народження Василя Барвінського, композитора, піаніста, педагога, громадського діяча.

У виступі «Василь Барвінський – визначна постать в національній музичній культурі» викладач Львівського музичного коледжу ім. С. П. Людкевича Роксоляна Гавалюк ознайомила з біографією та ґрунтовно проаналізувала творчість композитора.

Завідувач відділу мистецької літератури Надія Письменна у бібліографічному огляді розповіла про спадщину Василя Барвінського.

Детальніше...
 
Когерентна вода – важливий чинник у житті людини
Четвер, 22 лютого 2018, 12:35

21 лютого у великій читальній залі відбулася зустріч з академіком Міжнародної академії біоенерготехнологій Віктором Георгієвичем Краснобрижівим. Лектор розповів про низку наукових досліджень з макроскопічної квантової телепортації, зокрема представив створену ним універсальну систему квантової телепортації, яка не має аналогів у світі. Перспективи такої системи величезні і мають глобальний характер в енергетиці, екології та ін.

 
Кулінарні шедеври
Четвер, 22 лютого 2018, 10:32

Не секрет, що у світі існує величезне розмаїття страв і рецептів. Кожній національній кухні властиві свої власні риси: використання певних продуктів і способів їхньої обробки, посуд, у якому подається їжа, дотримання специфічних традицій і навіть ритуалів у споживанні їжі. Продукти, які є основою кухні тієї чи іншої національності, залежать від природних особливостей та географії місцевості. Китайське прислів’я каже: «Живе біля гір – харчується від гір, живе біля річки – харчується від річки». Наш світ настільки великий і його населяє така кількість народів й етносів, що скласти повну книгу кулінарних рецептів планети – завдання нездійсненне. Ми не ставимо перед собою мету осягти неосяжне, однак ознайомити вас з національною кухнею різних країн і народів – цілком у наших силах.

Завітайте до Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки переглянути книжкову виставку «Кулінарні шедеври», організовану відділом виробничої літератури. Вона стане в пригоді всім, хто цікавиться не тільки приготуванням їжі, а й харчовими цінностями традиційних та екзотичних продуктів, правилами збереження їх поживних властивостей під час приготування їжі, а також про те, скільки можливостей для використання ховають в собі звичні для нас овочі, фрукти, прянощі.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Наступна > Кінець >>

Сторінка 201 з 251

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday192
mod_vvisit_counterYesterday553
mod_vvisit_counterThis week1801
mod_vvisit_counterLast week5090
mod_vvisit_counterThis month17692
mod_vvisit_counterLast month32356
mod_vvisit_counterAll days4189770

We have: 7 guests online
Your IP: 100.26.196.222
 , 
Today: лют. 21, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер