Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

«Вічне та прекрасне»
П'ятниця, 07 червня 2019, 13:32

6 червня в великому читальному залі відбулася надзвичайно яскрава подія – відкриття виставки молодого талановитого українського скульптора Олексія Леонова в доробку якого налічується понад 700 робіт. Мистецтво Леонова – унікальне й новаторське, яке виходить за рамки усталених стереотипів сучасного мистецтва.

З вступним словом до гостей звернувся директор бібліотеки Іван Сварник, який наголосив, що ця виставка є початком мистецького елемента в нашій установі, яка має поєднати вічне книги і прекрасне.

Василь Гурмак – скульптор, член Національної спілки художників України розповів присутнім про особливості скульптури як виду мистецтва і відзначив, що в Олексія Леонова, попри молодий вік відчувається рука майстра. У особливості портретних робіт автора Василь Гурмак вважає вмілу передачу портретованого погляду ( на відміну від грецьких скульпторів ).

Доктор філософії, зав. кафедри філософії Львівського медичного університету Ігор Держко зазначив, що Олексій Леонов відзначається еклектизмом – пробує поєднати те, що в принципі не поєднуване – світогляд і філософію Сходу та Заходу, тому його творчість відображає такі знакові для людства постаті як Христос, Богородиця, Будда, Конфуцій, Лао-цзи, Соломон. Особливо втішила філософа скульптура Леонардо ла Вінчі.

Станіслав Крук – президент культурно-освітньої асоціації гуманної педагогіки, канд. педагогічних наук, доцент кафедри психології Хмельницького національного університету наголосив, що основною метою в творчості Олексія Леонова є показати як людина має розвиватись до кращого, утверджуючи загальнолюдські цінності. Скульптор чудово оволодів каноном орієнтального мистецтва. Шамотна глина – теплий, фактурний матеріал, який адекватно відтворює стилістику східної скульптури та зберігає енергетику автора: він пластичний, навіть експресивний і графічно-виразний водночас.

На завершення поціновувачі мистецтва Олексія Леонова мали можливість оглянути дану експозицію, скульптури якої просякнуті міфологічністю, які заворожують і надихають, а кожне обличчя наче дивиться на тебе.

Виставка скульптур «Вічне та прекрасне» відомого українського скульптора Олексія Леонова працюватиме до грудня місяця цього року. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку.

.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1500
mod_vvisit_counterYesterday684
mod_vvisit_counterThis week2730
mod_vvisit_counterLast week6194
mod_vvisit_counterThis month23804
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4225282

We have: 11 guests online
Your IP: 3.236.111.234
 , 
Today: бер. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер