Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Зустріч з лауреатами «Червоної рути»
Понеділок, 10 червня 2019, 11:48

6 червня у великому читальному залі відбулася зустріч з лауреатами фестивалю «Червона рута» композитором і співачкою Наталією Кулинич, фронтменом гурту «Banderstadt» Юрієм Макаренком і співачки Дар’ї Деркач з гурту «Darena» з нагоди святкування майбутнього ювілейного фестивалю «Червона рута», який відбудеться у Чернівцях у вересні цього року. Організаторами заходу виступило Українське національне середовище в особі його голови Євгена Салевича, організатора Першого фестивалю «Червона Рута» Василя Петрини та мецената і директора ПП «Євротерм» Олега Подвірного.

Розпочинаючи зустріч, Євген Салевич наголосив, що фестиваль «Червона Рута» формує імідж сильної та незламної європейської нації з глибокими історичними та культурними традиціями, підтримує українське слово та українську пісню.

Василь Петрина поринув спогадами в історію проведення першого фестивалю і розповів гостям про проблеми, з якими зіткнулися організатори у далекому 1989 році, та всупереч спротиву державної влади і прямої заборони з боку міської влади цей фестиваль відкрив нову хвилю української музики. Він висловив сподівання, що фестиваль, який розпочинається зараз конкурсами в різних обласних центрах, матиме тріумфальне закінчення у вересні.

Олег Подвірний наголосив, що фестиваль долучився до становлення незалежності України, тому для святкування 30-річчя не потрібно шкодувати зусиль, а серйозно й достойно всім миром зробити це яскравим та незабутнім дійством.

Згодом присутні мали можливість насолодитися виконанням власних композицій Наталії Кулинич, почути попурі пісень Володимира Івасюка у виконанні гурту «Мальви», який створила Наталія Кулинич у 1984 р. і з яким у 1989 р. здобула третю премію і звання лауреата на Першому фестивалі «Червона рута».

Виступ запорізького етнорокгурту «Banderstadt», який працює в стилі фолк-рок, зарядив присутніх своєю щирістю та харизмою. Його пісні пройняті безмежною любов’ю до України і запалюють вогником патріотизму. Гості зустрічі мали змогу не лише поспілкуватись про музичне життя музикантів, а й дізнатись про їхні погляди на важливі соціальні теми та поставити низку запитань.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1795
mod_vvisit_counterYesterday684
mod_vvisit_counterThis week3025
mod_vvisit_counterLast week6194
mod_vvisit_counterThis month24099
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4225577

We have: 11 guests online
Your IP: 54.227.136.157
 , 
Today: бер. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер