Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Презентація книги-реквієму «Молитви до небесних сил за захист українського народу», присвяченої Небесній сотні.
Середа, 08 січня 2020, 12:48

26 грудня у великій читальній залі відбулася презентація книги-реквієму Володимира Панчишина «Молитви до небесних сил за захист українського народу», присвяченої Небесній сотні.

Презентація почалася сумними ліричними рядками «Мамо, я не вернусь» та « Ворог не прийде» Наталі Крісман і Ольги Берези. А фільм про героїв Небесної сотні відтворив доленосні події 2013-2014 рр. в історії України.

Історик Іван Сварник привітав учасників зібрання й підкреслив, що події Майдану назавжди увійшли до історії, знову відродили волелюбний козацький дух і сприяли консолідації українців: кров мучеників – найкращий цемент для підмурівку нації. Завідувач відділу україніки Євген Салевич наголосив, що пам’ять про героїв Небесної сотні має піднімати земні сотні на розбудову Української держави і творити за потреби нові майдани.

Видавець книги директор релігійного видавництва Святих Володимира та Ольги, член Національної спілки журналістів України Володимир Панчишин розповів про ідею створення та формування видання з молитов, історій, біографій героїв Небесної сотні, про долі учасників Майдану.

Поетеса Марія Чумарна говорила про Божественний захист учасників Майдану, які прикривали себе дерев’яними щитами, про сина, який рятував інших. Вона висловила думку про те, що ми вміємо шанувати полеглих, але забуваємо уроки історії і через нашу тотальну байдужість гинуть герої. Мовознавець Микола Зубков наголосив на малій вірі українців і на потребі великого труду: ми вміємо молитися, пам’ятати, шанувати, але не здатні на самопожертву заради ідеї – «окропити волю злою ворожою кров’ю». Зворушливим був виступ дружини героя Небесної сотні Наталі Дигдалович про зустрічі видавця книги Володимира Панчишина з родинами полеглих на Майдані.

Гурт «Жива» заспівав два псалми на честь героїв Майдану. Фотохудожник Юрій Дубленич ілюстрував презентацію фотовиставкою про Майдан, а художник Наталя Білоус представила ікону "Голгофта Небесної сотні".

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday854
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week6651
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month33505
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4234983

We have: 11 guests online
Your IP: 44.223.94.103
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер