Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Творча зустріч «Кілометри людських доль від Світлани Талан»
П'ятниця, 31 березня 2023, 11:53

29 березня у відділі мистецької літератури відбулась творча зустріч «Кілометри людських доль від Світлани Талан». Завідувач відділу Надія Письменна розпочала захід, представивши учасників, серед яких – учні Львівського державного музичного ліцею ім. Соломії Крушельницької (клас камерного ансамблю та квартету викладача Лідії Матвіїв) Святослав Роздобудько (фортепіано) і Юлія Романів (скрипка), вони виконали сонати М. Березовського та К. Вебера. В.о. завідувача відділу абонементу Віта Гринчук ознайомила користувачів з творчістю Світлани Талан та представила буктрейлери про книги письменниці.

Світлана Талан – українська письменниця, авторка романів в жанрі «реальних історій», відомих в Україні та за її межами, членкиня Національної спілки письменників України (2014), Золота письменниця України (2015), має багато нагород та відзнак за творчу діяльність, за активну громадську позицію, роботу з молоддю, внесок у розвиток літератури. Письменниця займає активну громадянську позицію, проводить зустрічі з воїнами ЗСУ, молоддю у Сєвєродонецьку та багатьох містах країни.

Детально про творчість розповіла сама письменниця, представивши кілька книг, серед яких «Коли ти поруч» (2012), «Помилка» (2014), «Розколоте небо» (2014), «Оголений нерв» (2015), «Повернутися дощем» (2016), «Спокута» (2017), «Букет улюблених квітів» (2019), «Я захищу тебе» (2019), «Де живе свобода» (2020), «Просто гра» (2020), «З любов’ю до життя» (2020), «Сафарі на щастя» (2021) та ін. Реальні історії їй підказує саме життя. Усі твори на гостросоціальну тематику, незмінним залишається одне: головна героїня її книжок – українка, сильна духом, зворушлива, ніжна, чуттєва, яка іноді помиляється, але її завжди веде за собою кохання до чоловіка, до дітей, до батьківщини.

За результатами незалежного опитування романи «Коли ти поруч», «Розколоте небо» та «Оголений нерв» увійшли до тридцятки найкращих творів останнього десятиліття. Роман «Оголений нерв» увійшов в десятку творів, написаних бездоганною українською мовою, його визнано найкращим у номінації «сучасна українська проза», потрапив до сімки «топ-книг для тих, хто насолоджується читанням українською мовою».

Наприкінці користувачі мали можливість поділитись своїми враженнями щодо прочитаного та й придбати книги Світлани Талан з її автографом.