Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Урок польської літератури в бібліотеці для старшокласників польської СШ № 24 імені Марії Конопницької з нагоди 225-річниці від дня народження польського поета і національного героя Адама Міцквича
Вівторок, 25 квітня 2023, 16:03

20 квітня у відділі літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка відбувся урок польської літератури в бібліотеці для старшокласників польської СШ № 24 імені Марії Конопницької з нагоди 225-річниці від дня народження польського поета і національного героя Адама Міцквича.

З огляду на відсутність у школі вчительки польської літератури, яка виїхала на час війни до Польщі, метою уроку було інформування польською мовою учнів про маловідомі сторінки життя і творчості цьогорічного ювіляра на тлі бібліографічного огляду фондових видань творчого спадку поета та літератури про нього. Урок проводила маґістерка полоністики, бібліотекарка читального залу відділу Мирослава Кіт. Доповненням до бібліографічного огляду була демонстрація на власному ноутбуку працівниці відділу міст та місць проживання поета, світлини його родинних маєтків прадідів, дідів і батьків, маловідомі сторінки біографії Адама Міцкевича, зокрема його тимчасова праця 1852 року бібліотекарем в книгозбірні «Арсенал» у Парижі.

Розповідь про рідкісні та цінні видання книгозбірні у виглядів фоліантів і мініатюрних видань, львівські будівлі, де колись знаходились відомі філії світових видавництв, що видавали книжки поета, приватні колекції, двомовні (українською і польською) видання видавництва «Каменяр», численні українські переклади його творів Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Максима Рильського, Миколи Бажана, Андрія Малишка, Івана Драча, Бориса Тена, Леоніда Первомайського, Юлії Лискун та інших, численні музеї та пам’ятники в основному Польщі, України, Франції, Литви, Білорусі, астероїд, який назвали на честь Міцкевича – 5889 Міцкевич викликали жвавий інтерес у старшокласників. Такі екскурсії завжди віталися школою, бо вони охоплювали набагато ширше інформаційний матеріал шкільної програми. Пандемія і повітряна тривога зупинили на якийсь час наше спілкування, та тепер воно відновлене. До уваги користувачів відео-урок заходу.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday33
mod_vvisit_counterYesterday663
mod_vvisit_counterThis week8690
mod_vvisit_counterLast week12472
mod_vvisit_counterThis month696
mod_vvisit_counterLast month37481
mod_vvisit_counterAll days4275287

We have: 10 guests online
Your IP: 18.117.111.1
Mozilla 5.0, 
Today: трав. 02, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер