Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

ЮВІЛЕЙ ПОЕТА І ВЧЕНОГО
Середа, 02 серпня 2023, 16:16

2 серпня у великій залі бібліотеки зібралися шанувальники поетичного слова, історики, бібліотекарі, просвітяни, громадські діячі, аби привітати з 80-річчям відомого поета й науковця Петра Шкраб’юка. Колеги «по цехові» - Євген Салевич, Андрій Содомора, Андрій Левик,– говорили про легкість поетичного пера ювіляра, його вміння помічати прекрасне в житті, відгукуватися на пекучі проблеми сьогодення, зокрема нинішню війну. Андрій Содомора підкреслив образ дороги, який наскрізною темою виступає у поетиці ювіляра. Іван Сварник розповів про історичні розвідки Петра Шкраб’юка про Крехівський монастир, орден ЧСВВ, про Михайла Павлика. Окремо зупинився на історичній есеїстиці. Ігор Данилиха подарував Петрові власноруч виконаний дружній шарж з віршованою присвятою. Лука Павлюк продемонстрував свою весільну фотографію і вітального вірша, складеного з цього приводу Петром Шкраб’юком.

Та головним цього пообіддя було читання ювіляром своїх поезій з коментарями щодо мотивів їх створення. Автор розповідав про своє воєнне дитинство, про драматичні моменти життя, про те, що змушує творчу людину мислити й ділитися своїми почуттями з усім світом. Як це часто бувало, в тому числі й у нашій бібліотеці, Петро щедро ділився імпровізованими віршованими рядками, присвяченими Содоморі, Сварникові й іншим учасникам поетичної зустрічі.

Оля Донеччанка виконала під гітару низку творів ювіляра й інших авторів. Це надало зустрічі емоційного забарвлення і святковості.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday164
mod_vvisit_counterYesterday560
mod_vvisit_counterThis week164
mod_vvisit_counterLast week9954
mod_vvisit_counterThis month3076
mod_vvisit_counterLast month37481
mod_vvisit_counterAll days4277667

We have: 21 guests online
Your IP: 52.14.168.56
Mozilla 5.0, 
Today: трав. 05, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер