Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Cемінар з лідерства для внутрішньо переміщених осіб
П'ятниця, 27 жовтня 2017, 10:21

26 – 28 жовтня у нашій книгозбірні відбувається семінар з лідерства для внутрішньо переміщених осіб. Захід організований в межах проекту «Містки громадської активності», що фінансується Європейським Союзом, Національним фондом підтримки демократії (США) та співфінансується Польсько-Американським фондом Свободи в рамках програми RITA. Проект впроваджується Центром культурного менеджменту (Львів) у партнерстві з Українською бібліотечною асоціацією (Київ), Фондом розвитку інформаційного суспільства (Варшава) та благодійним фондом «Помагаєм» (Дніпро).

Проект діє у всіх регіонах України, але перевага надається учасникам з Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської та Львівської областей. Цільова група – лідери громадянського суспільства, внутрішньо переміщені особи та громади невеликих українських містечок.

Тренери Оксана Глєбушкіна (Херсон), Олег Козловський (Донецьк – Чернівці) та Анна Мьодинська (Краків) висвітлювали питання сутності лідерства, семи підходів до лідерства та моделі ситуативного лідерства; актуалізацію та рейтингування проблем переселенців; адвокацію як інструмент для успішного стимулювання співпраці з місцевим самоврядуванням та законодавцями та інші. Учасники семінару у групах активно співпрацювали на задані теми і наприкінці узагальнили отримані знання та вміння, поділилися аналізом очікувань.

Організатори переконані, що отримані знання врай необхідні лідерам ВПО і незабаром втіляться у життя новими проектами. І вони очікують нових громадських ініціатив.