Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Презентація фотовиставки з нагоди відзначення 100-річчя Кобзарського хору
Понеділок, 10 грудня 2018, 12:24

6 грудня 2018 р. у великій читальній залі відкрилася фотовиставка до 100-річчя Кобзарського хору, створеного Василем Ємцем. Радянський уряд ліквідував цей колектив на початку Другої світової війни. Однак уже у 1941-му році завдяки багатьом колишнім учасникам ансамбль відновив свою діяльність, і згодом, у 1949-му році, емігрував до Сполучених Штатів Америки, де і нині продовжує свою мистецьку місію: нести бандурне та кобзарське мистецтво до широкого кола слухачів. Метою цієї фотовиставки було ознайомити широкий загал із славною сторінкою нашої історії та тріумфу української культури у світі.

«Ця подія відіграла неабияку роль у відновленні та утвердженні нашої державності. У сучасних умовах не лише збройної, але й ідеологічної війни важливо зберегти історичну пам’ять про тих, хто в неймовірно складних умовах бездержавності змагався за Україну і є живим прикладом незламності духу, вірності, жертовності та любові до своєї Батьківщини. Сьогодні важливо віддати їм належне, гідно пошанувавши», – зазначила організатор керівник капели хлопців-бандуристів «Гамалія» Центру творчості дітей та юнацтва Тетяна Шаленко.

Відбулася демонстрація фільму «Хоробра сімнадцятка» про трагічну тріумфальну історію сімнадцяти учасників з початкового складу гурту, які у 1942 році були насильно вивезені до німецьких таборів примусової праці та пройшли через пекло Другої світової війни.

Окрасою заходу став виступ дуету бандуристок, учениць заслуженої діячки України, знаної бандуристки Ольги Герасименко та лауреата всеукраїнських конкурів гри на бандурі Назара Куцевича. Вони зачарували присутніх своєю майстерністю гри на унікальному та неповторному народному музичному інструменті.

Тетяна Шаленко передала в дарунок бібліотеці книги.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1505
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week7302
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month34156
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4235634

We have: 14 guests online
Your IP: 34.204.99.254
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер