Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

«Де двоє або троє зібралися в ім'я моє, там і я серед них»!" (Святе Письмо)
Понеділок, 22 березня 2021, 13:42

17 березня відділ україніки ЛОУНБ та ОУН «Держава» провели годину пам’яті чільного діяча націоналістичного руху, талановитого публіциста й письменника Юлія Хвещука - "Сумного".

Вступне слово мав завідувач відділу україніки Євген Салевич. Він говорив про яскравий життєвий і творчий шлях автора презентованої збірки "Літавиця", який спалахнув і залишив по собі незгасне світло. Тонке відчуття швидкоплинності життя, закладене у його творах, потрібне живущим для усвідомлення потреби діяння, подвижництва і віри.

Головне слово про побратима, провідного активіста Конгресу українських націоналістів, голову Обласного проводу, члена Теренового проводу ОУН, автора збірки новел і казок «Літавиця» виголосив громадський діяч Юрко Антоняк. Творча та громадська діяльність блискучого аналітика та публіциста Юлія Хвещука – це десятки публікацій на ідеологічні та суспільно-політичні теми в газетах «Нація і держава», «Шлях перемоги», журналі «Визвольний шлях», інтернет-виданнях «Український погляд», «Націоналістичний портал» та інших. Новели автора – парадоксальні, унікальні, неповторні через дивовижне поєднання теми національно-визвольного руху і містики.

Голова комісії з питань культури Львівської обласної ради Святослав Шеремета говорив про автора «Літавиці» як про відомого дослідника визвольних змагань і націоналістичного діяча, засновника та редактора газети «Нація і держава». Творчість Юлія Хвещука, як і його життя, були загорнуті у таємницю, жертовність і кохання. Архітектор і громадсько-політичний діяч Ігор Кузьмак образною мовою висловився про цінність кожної національної цеглини, яка лягає в будову української національної держави.

Присутніми на заході пам’яті були громадські і культурні діячі та друзі Юлія - Микола Обідняк, Михайло Яворський, Михайло Вельгош, Володимир Панчишин, Ігор Копчик, Ігор Колісник.

Автор світлин - художник Ігор Колісник

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1485
mod_vvisit_counterYesterday684
mod_vvisit_counterThis week2715
mod_vvisit_counterLast week6194
mod_vvisit_counterThis month23789
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4225267

We have: 21 guests online
Your IP: 34.237.245.80
 , 
Today: бер. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер