Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Українські проекти
Понеділок, 22 березня 2021, 16:21

Організація української нації «Держава» і відділ україніки ЛОУНБ провели зустріч з головою комісії з питань культури Львівської обласної ради Святославом Шереметою.

На зустрічі сторони обговорили, проголошені ОУН «Держава», проекти пропаганди державотворчих ідеологій на плакатах з висловлюваннями духовних провідників української нації Тараса Шевченка, Андрея Шептицького, Юрія Липи та В’ячеслава Липинського, запровадження 25 лютого – у день вшанування славетної Лесі Українки - свята української жінки – Дня українки, запровадження традиції щорічного читання посланія Тараса Шевченка «І мертвим, і живим,і ненарожденним землякам моїм в Украйні і не в Украйні…» перед українськими національними громадами, у закладах освіти та культури, а також проект організації українського ідеологічного вишколу або лекторію «Українські національні наголоси в історії та культурі».

Ідея наповнити українською правдою, українськими святами і традиціями весь український світ була одностайно схвалена учасниками розмови.

Присутніми на зустрічі були громадські діячі Юрко Антоняк, Ігор Кузьмак, Михайло Вельгош, художник Ігор Колісник, поет Євген Салевич та інші.