Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Жінка в мистецтві та культурі
П'ятниця, 07 жовтня 2022, 09:41

6 жовтня у відділі мистецької літератури відбулась презентація на тему «Жінка в мистецтві та культурі».

У заході взяли участь студент Української академії друкарства у Львові, живописець Гліб Рахманян, який детально ознайомив з темою, та переселенці зі східної частини України.

Образ жінки – один з найдавніших у мистецтві. Кожна культурно-історична доба витворила певну систему жіночих образів, які, з одного боку, відображали тогочасні життєві реалії, а з другого – були втіленням естетичних, етичних, соціокультурних та інших норм, стереотипів, фобій та комплексів свого часу. Водночас художні образи жінок є продуктом «погляду» митця, його світосприйняття, його «чоловічої» суб’єктивності. Численні художні образи жінок не залишились без уваги дослідників. Є всі підстави казати про давню традицію описів та інтерпретацій цих образів, зокрема у мистецтвознавстві.

Живописець зробив порівняльну характеристику поглядів на етикет, красу та моду таких історичних постатей як королеви Єлизавета I та Єлизавета II.

Завершила презентацію Надія Письменна, завідувач відділу мистецької літератури, яка провела екскурсію відділом бібліотеки.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday871
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week6668
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month33522
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4235000

We have: 21 guests online
Your IP: 18.208.197.243
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер