Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

День фахівця під гаслом «Ваша майбутня професія» у відділі літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка
П'ятниця, 18 листопада 2022, 10:00

На День фахівця під гаслом «Ваша майбутня професія» відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка, який фактично є стейкхолдером кафедр іноземної, слов’янської і польської філології ЛНУ імені Івана Франка, відвідали першокурсники кафедр слов’янської літератури та полоністики. Комплексна форма групового бібліографічного інформування майбутніх спеціалістів певної професії / спеціальності про запропоновані фондовим наповненням книгозбірні поточні та ретроспективні інформаційні ресурси з галузі знань за профілем їх практичної діяльності увійшли до багаторічної практики іноземної книгозбірні. Мета Дня фахівця у відділі – інформування однорідної за сферою діяльності групи користувачів про актуальні джерела фахової інформації, задоволення їхніх професійних інформаційних потреб; розкриття бібліотечних фондів, популяризація галузевої літератури, бібліотечних, бібліографічних продуктів і послуг.

Завідувачка відділу Олександра Лук’яненко розповіла студентам про вимоги до професії бібліотекаря іноземної книгозбірні, про історію створення першої у Галичині Львівської бібліотеки іноземної літератури № 3, про її засновника Омеляна Масляка і родину Масляків, молодший син якої Степан Масляк працював викладачем кафедри слов’янської літератури, про режим, структуру та можливості обслуговування користувачів відділу.

Бібліотекарі читального залу Людмила Федишин і Мирослава Кіт зробили бібліографічний огляд і перегляд слов'янської, польської, болгарської, хорватської навчальної та довідкової літератури, котра знадобиться першокурсникам за час їх п’ятирічного навчання на кафедрі університету, показали зразки рідкісної книги відділу, акцентували на тому факті, що відділ має найбільш повний у Львові фонд художньої іноземної літератури.

Бібліотекар сектору комплектування та опрацювання літератури Мирослава Гілета познайомила першокурсників із ДБА (довідково-бібліографічним апаратом) відділу, вказала на особливість галузевого поділу каталогів і профіль картотек відділу, які необхідні користувачам у їх інформаційному пошуку, розповіла правила користування ДБА, наголосила на типовість помилок у користуванні каталогами.

Відділ запропонував студентам свою співпрацю у організаційно-масовій діяльності, зокрема літературних вечорах, презентаціях та фахових зустрічах книгозбірні та присутніх представниках університетських кафедр.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1263
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week7060
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month33914
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4235392

We have: 33 guests online
Your IP: 54.152.43.79
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер