Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Презентація книги Тетяни Домашенко «Служити Богу й Україні…»
Четвер, 07 березня 2019, 13:18

6 березня 2019 року в великій читальній залі відбулася презентація збірки поезій «Служити Богу й Україні…» знаної поетеси, громадсько-політичної діячки, засновниці та директора видавництва «Духовна Вісь» Тетяни Домашенко. Її творчість відома багатьом поціновувачам громадянської лірики не тільки в Україні, але за її межами. У доробку – не одна збірка високохудожньої, духовної та патріотичної поезії.

Захід розпочався спільною молитвою за загиблими на Майдані, сестра-василіянка Діогена висловила співчуття родинам за втрати та закликала берегти і наслідувати їх світлий приклад, адже вони у житті виконали заповіт Христа: «Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх».

Завідуюча відділу читального залу Ольга Вахула розповіла про життєвий і творчий шлях Тетяни Домашенко та наголосила, що ким би не працювала поетеса – агрономом, педагогом, старшим науковим працівником краєзнавчого музею в Миргороді, и директором музею у м. Вишневому Київської області, головним редактором газети «Наше місто» чи директором видавництва – поезія органічно впліталася у всю її повсякденну роботу.

Тетяна Домашенко розпочала свій виступ віршем, присвяченим «Небесній сотні», і у поетичній формі озвучила своє життєве та творче кредо: «Бог і Україна – понад усе!». Чуттєво і зворушливо з її уст лунали присвяти патріотам різних поколінь, що творили і творять гідну історію свого народу, авторка вдячна ім за незборимий дух у прагненні до Волі.

Надія Максимів (чернече ім’я – сестра Володимира), яка плідно співпрацює з Тетяною Домашенко, розповіла про їхню спільну мандрівку півднем України, яка і призвела надихнула на створення нової збірки – «Земля антів» – невеликого твору, де проза і поезія переплелися в єдиному вимірі світогляду авторки, що торкнулася словом античного періоду історії Півдня України. Читач, прочитавши збірку, замислиться над правильним вибором цінностей у житті: любити Україну і творити її особисто.

Поетеса зі села Демня Миколаївського району Надія Одноріг побажала Тетяні Домашенко творчих успіхів, подякували за її поезію і продекламувала вірші з власного доробку.

Заключним акордом на зустрічі був вірш «Я зліплена уся із України», який виконала поетеса. А потім була черга з охочих отримати автограф.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1403
mod_vvisit_counterYesterday684
mod_vvisit_counterThis week2633
mod_vvisit_counterLast week6194
mod_vvisit_counterThis month23707
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4225185

We have: 10 guests online
Your IP: 18.208.203.36
 , 
Today: бер. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер