Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

«ПОЛЬСЬКА ПОЛИЦЯ» - ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЄКТУ
Вівторок, 16 січня 2024, 15:18

15 січня у відділі абонемента бібліотеки відбулася презентація проекту «Польська полиця» в Україні», який успішно втілює в життя Інститут книги спільно з польським Міністерством культури. Про отримані в рамках проекту книги читачам розповідав директор бібліотеки Іван Сварник. Початково «Польською полицею» займалася лише польська сторона. Бібліотека вже отримала кількадесят книг сучасних польських авторів і класиків, виданих у Польщі й українських перекладів, виданих, зокрема, й у Львові нашими видавництвами. Це література як для дорослих, так і для дітей (в тому числі й чудово ілюстрована для наймолодших). Особливою увагою наших партнерів користувалися знакові постаті польської літератури – В. Шимборська, О. Токарчук та ін. Книги польською мовою збагатили фонд відділу іноземної літератури на Мулярській.

2023 р. бібліотека поповнилася виключно українськими перекладами. Серед них переклади польської класики – епічні твори Г. Сенкевича «Quo vadis?», «Потоп», «Вогнем і мечем», «Пан Володийовський» та ін. Серед сучасних авторів – дуже популярні в Польщі Ришард Капусцінський, Яцек Дукай. Слід відзначити також серії книг для підлітків Р. Касіка й А. Стельмашик. Як можна побачити, література на всі смаки, книги солідно видані, гарно оформлені. Отож читаймо!

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday439
mod_vvisit_counterYesterday2658
mod_vvisit_counterThis week6986
mod_vvisit_counterLast week12324
mod_vvisit_counterThis month37425
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4274535

We have: 8 guests online
Your IP: 3.133.141.6
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 30, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер