Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Ювілей Ірини Ільницької
Середа, 22 січня 2014, 14:23

21 січня у відділі читального залу вшановували педагога Ірину Костянтинівну Ільницьку з нагоди її 85-річчя. Вона викладала українську мову й літературу в СШ № 4 та № 27 м. Львова у 50-70-х роках минулого століття. Привітати свою улюблену вчительку прийшли випускники різних років. Серед них – поетеса Анна Канич, просвітянка Надія Середницька, історик Іван Сварник. Вечір провадив український гурт «Світлиця» з Литви, пов’язаний з Іриною Костянтинівною сімейними узами (у ньому співають донька Оксана і зять Роман). Пісенна програма перегукувалася з актуальними подіями нашого культурного й духовного життя – Різдвом Христовим, наступним ювілеєм Кобзаря, українською революцією. Сама ювілярка декламувала українську поезію, поіменно згадала своїх перших випускників, висловила побажання пам’ятати друзів і вчителів, які «все робили, щоб всі ви вийшли на порядних людей – вірних дочок і синів України».

Учні дякували пані Ірині за прищеплену нею любов до української літератури, дбайливе ставлення до рідної мови, згадували спільні поїздки у Страдч, на могилу Т. Шевченка до Канева, літературні вечори у школах. Анна Канич читала власну поезію, а просвітянин і поет Володимир Кузик згадав про початок артистичної кар’єри Оксани Ільницької у складі тріо бандуристок. Цікавими спогадами поділилася з присутніми працівниця нашої бібліотеки, випускниця СШ № 4 Віра П’ясецька. Віршовану подяку та пам’ятні подарунки від випускників 1969 р. вручила ювілярці працівниця Львівського історичного музею Світлана Олексенко. На завершення всі дружно заспівали улюбленій вчительці «Многая літа».

 

21 січня в бібліотеці гурт «Світлиця» виконав пісню «Тополя» на вірш Кобзаря. Так розпочалися святкові заходи до 200-річчя від дня народження Т. Шевченка.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1117
mod_vvisit_counterYesterday590
mod_vvisit_counterThis week5767
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month32621
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4234099

We have: 15 guests online
Your IP: 54.227.104.229
 , 
Today: бер. 28, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер