Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Шевченківський вечір «Для нас Тарас – це Україна: і самостійна, і єдина»
Четвер, 13 березня 2014, 11:32

11 березня у відділі читального залу відбувся Шевченківський вечір «Для нас Тарас – це Україна: і самостійна, і єдина», присвячений 200-річчю від дня народження великого Кобзаря.

Вклонитися пам’яті українського пророка прийшло багато людей. Перед початком свята бажаючі могли ознайомитися з книжковою виставкою «Історична візія України і Тарас Шевченко». Урочистості розпочав директор бібліотеки Іван Сварник, який привітав усіх присутніх та зазначив, що для українців це – велике свято, а сьогодні ще й поєднане з українською революцією, з тим, що українці, врешті-решт, почали будувати ту вольну Україну, про яку так довго і так палко мріяв Тарас Шевченко.

«Шевченко – це художник, поет, драматург, якого можна відкривати для себе все життя, але він так і може залишитись не відкритим», – розпочала художню частину ведуча Катерина Трачук та представила Академічний інструментальний ансамбль «Високий Замок», який спробував відкрити постать Шевченка у музичних творах різних композиторів на вірші Кобзаря. Солісти Львівської обласної філармонії Віталія Голубнича, Маріанна Лаба, Василь Понайда, Ольга Фенюк та Оксана Ковальова виконали пісні «Плавай, плавай лебедонько» (муз. К.Стеценка), «У перетику ходила» (муз. О.Ковальова), «У гаю, у гаю» (муз. Д.Січинського), «Утоптала стежечку» (муз. Я.Степового), «Нащо мені чорні брови, нащо карі очі» (муз. Д.Бонковського) та ін.

Поети Марія Людкевич, Ірина Вовк, Олесь Гордон та Олесь Дяк прочитали свою поезію, пов’язану з постаттю Великого Українця. Марія Людкевич також презентувала дві книги: збірку поезій «Обніміться ж, брати мої…», в якій опубліковані матеріали обласного конкурсу учнівських творчих робіт, присвячених життєпису і творчості Т.Г.Шевченка (до 200-річчя від дня народження), та збірник творів «Портрети срібної води», до якого увійшли кращі твори молодих поетів і прозаїків – членів літературної студії «Джерельце» при Львівській обласній бібліотеці для дітей.

Закінчився захід спільним виконанням «Заповіту» Тараса Шевченка.


 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday379
mod_vvisit_counterYesterday590
mod_vvisit_counterThis week5029
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month31883
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4233361

We have: 10 guests online
Your IP: 54.224.124.217
 , 
Today: бер. 28, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер