Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Науково-практична конференція «Сміливе слово – то наші гармати, світлі вчинки – то наші мечі»
Середа, 12 грудня 2018, 13:37

11 грудня 2018 року у читальному залі відділу україніки відбулася науково-практична конференція «Сміливе слово – то наші гармати, світлі вчинки – то наші мечі», присвячена 150-річчю створення Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка та 30-річчю відновлення його діяльності.

До участі у конференції були запрошені голова Львівського обласного об’єднання товариства «Просвіта» Ярослав Пітко і український письменник, перекладач, науковець Андрій Содомора.

Захід відкрив директор Іван Сварник, відомий у львівських колах історик. У своєму повідомленні розповів про етапи становлення Товариства, його історію, зупинився на основних завданнях, напрямах і проблемах діяльності, відзначив виняткову роль у справі національного самозбереження, народної просвіти, економічного й культурного піднесення.

п. Я. Пітко проаналізував становлення організації, її виклики на сучасному етапі, завдання, продиктовані новим, незалежницьким курсом держави, – на її розбудову і зміцнення, на утвердження української мови як державної в усіх ділянках суспільного життя. Зокрема, він зазначив, що основним завданням та метою діяльності «Просвіти» є, як і півтора століття тому, формування національно свідомих громадян та цілеспрямована і мотивована популяризація всього українського.

«Носій гуманітарного знання в найширшому сенсі слова» п. А. Содомора прочитав вірші зі своєї нової збірки поезій, написані напрочуд живою, колоритною, багатою мовою.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday705
mod_vvisit_counterYesterday590
mod_vvisit_counterThis week5355
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month32209
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4233687

We have: 14 guests, 1 members online
Your IP: 44.200.145.114
 , 
Today: бер. 28, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер