Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Презентація книги Адріана Михальчишина «Куди мчить експрес»
П'ятниця, 15 березня 2019, 15:17

14 березня в великій читальній залі нашої бібліотеки відбулася презентація книги «Куди мчить експрес» міжнародного гросмейстера з шахів, голови тренерської комісії ФІДЕ Адріана Михальчишина, яка вийшла у видавництві «Сполом». Модерувалв зустріч головний редактор інформаційного агентства ZIK Тетяна Вергелес.

Директор бібліотеки Іван Сварник наголосив на ролі книги, зокрема паперової, у житті суспільства, повідомив про поповнення бібліотек області великою кількістю нової літератури. Зауважив, що для молодих людей, які не виросли в СРСР і не дуже знають світову історію, книга А. Михальчишина стане відкриттям. Значною мірою вона про тягар минулого у свідомості. Особливо корисним, на думку І. Сварника, є нарис про «корисних ідіотів» – лівих інтелектуалів, яких колись СРСР, а тепер і Росія використовують у своїх цілях.

Тетяна Вергелес повела мову про інтелектуальну біографію рафінованого галичанина, про важливі для його становлення місця, ідеї та людей, про непрості відносини з державою-сусідкою, про сучасне лівацтво, про ментальний «хрунізм» і фальшиві красивості мемуарів.

Автор розповів про свої мандрівки світом, спілкування з інтелектуалами заходу, поділився враженнями від політичних подій у сучасному світі, які багато в чому пов’язані з минулим. Окремо зупинився на стосунках з нашими сусідами – як північними – Росією, так і західними – Польщею.

Приятель автора доктор економічних наук, член Академії менеджменту та підприємництва Степан Давимука розповів про Адріана Михальчишина як про людину і фізика, адже в свій час закінчив фізичний факультет Львівського національного університету ім. І.Франка, і поділився своїми враженнями від прочитаної книги.

На захід завітали члени Національної спілки письменників України Левко Різник та Ілько Колодій, голова товариства П. Могили Богдан Горбовий, професор української академії друкарства Ігор Огірко, заслужений журналіст України Василь Глинчак, гросмейстер Олександр Сулима та ін.


 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1508
mod_vvisit_counterYesterday684
mod_vvisit_counterThis week2738
mod_vvisit_counterLast week6194
mod_vvisit_counterThis month23812
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4225290

We have: 9 guests online
Your IP: 3.239.214.173
 , 
Today: бер. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер